Back to top

Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

 • 04
 • 11
 • 25

Δεκεμβρίου

17:00
 • 05
 • 12
 • 19
 • 26

Δεκεμβρίου

11:30
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30

Δεκεμβρίου

17:30

 

Κατάλληλο για: 
Παιδιά 3-9 ετών
Περιγραφή: 

Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ’ έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά! Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του…

Ο Κωστής ζει σ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι, η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα, αλλά πολύ θα ήθελε να ξεχαστεί σε ένα εξωτικό νησί. Ο Κωστής φοβάται πως μια μέρα θα ξεχάσουν και τον ίδιο. Ώσπου η σκέψη αυτή μοιάζει να βγαίνει αληθινή: φαίνεται πως ξεχάσανε τα γενέθλιά του! Τότε θα μοιραστεί την τούρτα του με έναν καινούργιο φανταστικό φίλο, τον Σωκράτη. Ο Σωκράτης είναι ελέφαντας. Και ως γνωστόν οι ελέφαντες ποτέ δεν ξεχνούν. Ξέρουν μάλιστα πού βρίσκονται όλες οι χαμένες μνήμες. Αγόρι και ελέφαντας θα ταξιδέψουν στη θάλασσα της μνήμης, θα ανακαλύψουν το παράξενο νησί των παπουτσιών και τις σόλες που δεν λιώνουν. Μια καινούργια περιπέτεια ξεκινάει για τον Κωστή και για την οικογένειά του. Στο κάτω κάτω, δεν είναι και μικρό πράγμα ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο!

Ένα θέατρο δωματίου με σουρεαλιστικές αποχρώσεις και ζωντανή μουσική. Ένα τρυφερό, σύγχρονο έργο που με χιούμορ και ενσυναίσθηση προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και, παρουσιάζοντας τις σχέσεις των τριών γενεών μέσα στην οικογένεια, δείχνει πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι μπορούν -με πολύ διασκεδαστικό τρόπο- να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσά μας!

Συντελεστές/Συμμετέχουν: 

συγγραφή-δραματουργία / Ειρήνη Αναγνωστοπούλου

σκηνοθεσία / Μιχάλης Κοιλάκος

σκηνικά-κοστούμια / Μαγδαληνή Αυγερινού
βοηθός σκηνογράφου / Δήμητρα Κουτσόγεωργα

μουσική σύνθεση-διδασκαλία / Άλκηστις Ραυτοπούλου

κινησιολογία / Πέπη Ζαχαροπούλου

σχεδιασμός φωτισμού / Μίλτος Αθανασίου

βοηθός σκηνοθέτη / Σμαράγδα Δογάνη

φωτογραφίες / Θοδωρής Δούπας

σχεδιασμός αφίσας / Αντώνης Κοντολέων


παίζουν
/ Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Γιάννης Πλιάκης, Αλέξανδρος Χωματιανός κ.ά.

Σε συμπαραγωγή με την Πολιτιστική Εταιρεία ΕΑΝ και σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών που προσφέρει ένα διαδραστικό παιχνίδι για τη βιωματική σύνδεση των παιδιών με την έννοια της μνήμης.

Χώρος: 
Αίθουσα Διδασκαλίας
Πληροφορίες: 

O Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων εφαρμόζει σε όλους τους χώρους του τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού και ανακοινώνει ότι οι κλειστές του αίθουσες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λειτουργούν ως αμιγείς χώροι μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Διαβάστε προσεκτικά τους όρους αγοράς των εισιτηρίων για να ενημερωθείτε έγκαιρα για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την προσέλευσή σας στις εκδηλώσεις.

Μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του COVID-19 στις εκδηλώσεις

Εκδοτήρια
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
Καταστήματα PUBLIC

Τηλεφωνικά 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554

www.ticketservices.gr

Κόστος: 
€10, €8 (ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα)
Έναρξη προπώλησης: 
Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021
Χορηγοί επικοινωνίας: