Back to top

...κι εμείς καλύτερα

Το έργο της ομάδας ΝΤΟΥΘ συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Ειδική παραγγελία της Βιβλιοθήκης και με συνοδεία ζωντανής μουσικής, στόχο έχει, μέσα από ένα κεφάτο και συγχρόνως ποιοτικό θέαμα, να μεταφέρει το μήνυμα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα μπορούν να ανοίξουν τους ορίζοντες και να διευρύνουν τις δυνατότητές μας.

Κατάλληλο για: 
Παιδιά 3 έως 10 ετών
Περιγραφή: 

Για δεύτερη χρονιά παρουσιάζεται η μουσική θεατρική παράσταση «...κι εμείς καλύτερα!» στη Βιβλιοθήκη, σε πρωτότυπο κείμενο της ταλαντούχας ομάδας Ντουθ. Πρόκειται για μια ιστορία με χιούμορ, που αναδεικνύει την θετική, δημιουργική πλευρά της διαφορετικότητας στη ζωή μας! Την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Βάσια Ατταριάν και Μυρτώ Μακρίδη. Η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Τάσαινα παρουσιάζεται ζωντανά με διάφορα όργανα (πιάνο, γιουκαλίλι, κιθάρα, μπάσο, κρουστά) από τον μουσικό Δημήτρη Αποστολακίδη που συμμετέχει ενεργά στην παράσταση, πολλές φορές με κωμικές επεμβάσεις. Οι ηθοποιοί εντυπωσιάζουν σε εναλλασσόμενους ρόλους και ζωντανά τραγούδια, σε μια παράσταση με αστείες καταστάσεις και κέφι!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Κάπου μακριά, πέρα απ’ τα βουνά, βρίσκεται η καλύτερη πολιτεία του κόσμου! Οι κάτοικοί της ζουν απομονωμένοι, αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι κρατάνε κάθε μέρα σχολαστικά τις συνήθειές τους! Ο νεαρός Τζιμ όμως, που γεννήθηκε σε αυτή την πόλη, δεν θέλει να κάνει τα ίδια κάθε μέρα. Θέλει να γίνει εξευρευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα! Οι ενήλικες δεν τον παίρνουν στα σοβαρά, αλλά ούτε και η μικρή Λίνα που πηγαίνει στην ίδια τάξη. 

‘Ενας παράξενος ταξιδιώτης έρχεται στην απομακρυσμένη πολιτεία και φέρνει μαζί του νέες σκέψεις και ιδέες... και όλα θα αλλάξουν όταν η βιβλιοθηκάριος εκμυστηρευτεί πως πριν από 100 χρόνια χάθηκε από τη βιβλιοθήκη ένα σπουδαίο βιβλίο με Όλες τις Γνώσεις του Κόσμου! Το βιβλίο ίσως ξαναβρεθεί αν κάποιος θαρραλέος μπορέσει να λύσει έναν παράξενο γρίφο... Ο Τζιμ αποφασίζει να λύσει τον γρίφο και η Λίνα πείθεται να τον βοηθήσει. Τι θα συμβεί όμως όταν οι κάτοικοι και ο πρόεδρος μάθουν κι αυτοί πως ψάχνουν ο Τζίμ και η Λίνα για το βιβλίο; Ποιος θα το βρει πρώτος;

Τα όμορφα κοστούμια και σκηνικά της Αλεξίας Χρυσοχοΐδου και ο προσεκτικός σχεδιασμός φωτισμών του Τάσου Παλαιορούτα προσθέτουν μια ονειρική ατμόσφαιρα στην παράσταση.
Η ιστορία μιλάει για την ανταλλαγή απόψεων που συμπληρώνουν τις γνώσεις μας και εμπλουτίζουν τη ζωή μας. Το έργο μας δείχνει πως η φιλαναγνωσία βοηθάει την επικοινωνία και την ελεύθερη έκφραση. Μας δείχνει επίσης ότι τα βιβλία, η έρευνα και η φαντασία ανοίγουν τους ορίζοντες και τις δυνατότητές μας, προχωρώντας την εξέλιξή μας - και την εξέλιξη όλου του κόσμου!

Συντελεστές/Συμμετέχουν: 

Κείμενο - Δραματουργία: Ομάδα ΝΤΟΥΘ
Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν - Μύρτώ Μακρίδη
Πρωτότυπη Μουσική - στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας
Επιμέλεια Κίνησης - Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
Σκηνικά - Κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοΐδου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Φωτογραφίες παράστασης: Ευτυχία Βλάχου
Αφίσα: Δήμητρα Αδαμοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ 
Γιάννης Λατουσάκης
Ιωάννα Ραμπαούνη 

Μουσικός επί σκηνής: 
Δημήτρης Αποστολακίδης

Διάρκεια: 
70 λεπτά
Χώρος: 
Αίθουσα Διδασκαλίας
Πληροφορίες: 

www.ticketservices.gr  
Εκδοτήρια
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Δε-Πα 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
Καταστήματα PUBLIC
Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης (Μέγαρο Μουσικής)
Δε-Πα & Κυ 10:00 – 16:00
Τηλεφωνικά 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα της παράστασης στο 210 72 82 554

Ειδικές κρατήσεις εισιτηρίων για σχολεία τις καθημερινές με εισιτήριο € 5,00
Πληροφορίες 210 86 65 144 & 210 86 74 657

Κόστος: 
€10, € 8 (παιδικό, ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα)
Έναρξη προπώλησης: 
Για τις παραστάσεις του 2019 στις 17 Δεκεμβρίου 2018
Χορηγοί επικοινωνίας: