-
26
Μάρτιος / 19:00
ΜΕΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ
Το Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον» (υπεύθυνος: Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος), παρουσιάζει μια Μουσική Ποιητική εκδήλωση, με τίτλο «Μές στη μουσική μου», την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 και ώρα 7 μ.μ., στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη, στον Villa-Lobos και τον Kurt Weil και στις συνθέσεις του εικοσιπεντάχρονου πιανίστα Κωνσταντίνου Καραμπίνου. Μια εαρινή μουσική συνομιλία μουσικής και ποίησης, καθώς τα τραγούδια θα διαδέχονται ποιήματα, με τα πλήκτρα του πιάνου να δίνουν τον τόνο.
Ερμηνεύουν:
Κωνσταντίνος Καραμπίνος, πιάνο
Ίλια Σταμπόλη, τραγούδι
Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος, τραγούδι – απαγγελία
Φιλική συμμετοχή: Δάφνη Πανουργιά, τραγούδι
Κωνσταντίνος Καραμπίνος
Ο Κωνσταντίνος Καραμπίνος είναι 25 ετών, απόφοιτος του Α’ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (ΕΚΠΑ), μελλοντικός καρδιολόγος και πτυχιούχος και διπλωματούχος πιανίστας από το Ωδείο Αμαντέους. Η ενασχόλησή του με το πιάνο ξεκίνησε από την ηλικία των 7 ετών, αναπτύσσοντας με τον καιρό ιδιαίτερη αγάπη για τον Chopin, τον Μ. Χατζιδάκι και την λαϊκή και ρεμπέτικη ελληνική μουσική. Από τα σχολικά του χρόνια ξεκίνησε την ερασιτεχνική ενασχόλησή του με τη σύνθεση, γράφοντας μελωδίες και μελοποιώντας ποιήματα Καβάφη, Καρυωτάκη, αλλά και δικούς του στίχους. Παράλληλα, λάτρης των μαθηματικών, διακρίθηκε στις εθνικές μαθηματικές ολυμπιάδες, αλλά και στους εθνικούς διαγωνισμούς φυσικής και βιολογίας, ενώ ακόμη ασχολήθηκε σε υψηλό επίπεδο και με το μπάσκετ. Στα χρόνια του Πανεπιστημίου, αφιερώθηκε στην Ιατρική εκπαίδευση και έρευνα, με επτά δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά. Υπήρξε ενεργό μέλος στα Εργαστήρια Ιστολογίας- Εμβρυολογίας, Ανατομίας και Επιδημιολογίας- Βιοστατιστικής. Το 2022 έλαβε την 4μηνη υποτροφία SIPGA για βασική έρευνα στο εργαστήριο Foo Lab στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης. Στις τελευταίες Ολυμπιάδες Ιατρικής Γνώσης κατέκτησε δύο χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια. Το 2023 έγινε δεκτός και εκπαιδεύτηκε στο καρδιολογικό κέντρο Mount Sinai Heart στη Νέα Υόρκη. Σήμερα δημοσιεύει συνθέσεις του στο κανάλι του στο YouTube και ονειρεύεται μια μουσική προσέγγιση του υπερβατικού, του αρχέγονου και του ανείπωτου.
Καλλιτεχνικό Σύνολο «Πολύτροπον»
Ιδρύθηκε το 2004 από τον θεολόγο και μουσικό Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλο και παρουσιάζει στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρωτότυπες παραγωγές βασισμένες κυρίως στην ελληνική ποίηση και μουσική.
Ανάμεσά τους: “Το Τετράδιο του Πατριάρχη” (μελοποιημένη ποίηση από την νεανική ανθολογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου), «Ο Καβάφης του Πατριάρχη», “Ιερατική Ποίηση”, Το μουσικό έργο της Εύας Πάλμερ – Σικελιανού, «Ο Gustav Mahler του Μάνου Χατζιδάκι», «Η Αραπιά του Βασίλη Τσιτσάνη, της Μάτσης Χατζηλαζάρου, του Νίκου Σκαλκώτα και του Μάνου Χατζιδάκι», «Ο Καβάφης της Συρίας και της Μέσης Ανατολής», «Οι μουσικές των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής», «Οι Πύρινες γλώσσες του Γιάννη Χρήστου», «Πατρινοί συνθέτες – Πατρινοί ποιητές», «Θήλεις Άγγελοι – Γυναίκες που ασκήτεψαν σε ανδρικά μοναστήρια», «Ο Κωστής Παλαμάς δύο Πατριαρχών» (ελληνικά και αραβικά), «Επί τα όρη τα Αραράτ» (ελληνοαρμενική συναυλία), «Η Νοσταλγός» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Οι εκκλησιαστικές συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη», «Ελληνοαραβική συναυλία», «Το άσμα της Εξόδου» (για το Μεσολόγγι) και αφιερώματα: Στον Μητροπολίτη Αθηνών Άγιο Μιχαήλ Χωνιάτη, στην Ελιά, στον Νίκο Σκαλκώτα, στον Λυκούργο Αγγελόπουλο, στην Μαρία Χορς, στην Κούλα Πράτσικα, στον Αντρέι Ταρκόφσκι, τους Ρώσους της Διασποράς, τον Ντμίτρι Σοστακόβιτς, τον Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, τον Νικολάϊ Μπερντιάεφ, κ.α.
Έχει παρουσιάσει τις παραγωγές του σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, στην Κύπρο, την Γερμανία, την Κωνσταντινούπολη, ενώ την διετία 2017-2019 συνεργάστηκε με τον διάσημο χορογράφο και χορευτή φλαμένκο Israel Galvan. Στο πλαίσιο της documenta14 (Αθήνα και Kassel) συμμετείχε στην παραγωγή La farsa monea και κατόπιν στην παραγωγή του Israel Galvan, La fiesta, σε διεθνή περιοδεία (Φεστιβάλ Grec Βαρκελώνης, Φεστιβάλ Αβινιόν Γαλλίας, παραστάσεις στο Λουξεμβούργο, Μονπελιέ, Πόρτο κ.α.).
Πολύτροπον