Back to top

Παρουσίαση του CD " Theodore Antoniou Complete Piano Works" - Konstantinos Destounis

Το σύνολο του πιανιστικού έργου του Θόδωρου Αντωνίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη νέα ηχογράφηση της NAXOS από τον διεθνώς βραβευμένο σολίστ πιάνου Κωνσταντίνο Δεστούνη

Περιγραφή: 

Τον Ακαδημαϊκό Θόδωρο Αντωνίου τιμά η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στις συλλογές της οποίας φυλάσσεται το αρχείο του κορυφαίου συνθέτη, και παρουσιάζει δημόσια την ηχογράφηση απάντων των πιανιστικών του έργων. Σολίστ της δισκογραφικής έκδοσης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος πιανίστας Κωνσταντίνος Δεστούνης, o οποίος είναι παράλληλα ειδικός μελετητής του έργου του Θ. Αντωνίου και θερμός υποστηρικτής της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο μαέστρος, συνθέτης και στενός συνεργάτης του Θ. Αντωνίου, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, η πιανίστα Νέλλη Σεμιτέκολο και ο μαέστρος Βύρων Φιδετζής θα μιλήσουν για την ηχογράφηση και γενικότερα για το πιανιστικό έργο του Θόδωρου Αντωνίου. Η μουσικολόγος Βάλια Βράκα, υπεύθυνη του Αρχείου Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης θα μιλήσει για το αρχείο του συνθέτη.

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, ο οποίος, παράλληλα με τη διεθνή του καριέρα στο πιάνο, εκπονεί και διδακτορική διατριβή με θέμα το πιανιστικό έργο του Θ. Αντωνίου στο Royal College of Music του Λονδίνου, θα ερμηνεύσει ζωντανά μερικά από τα έργα της ηχογράφησης.
«Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης είναι ένα φαινόμενο, ένας πιανίστας με εκπληκτική τεχνική και εξαίρετη μουσικότητα. Τον θεωρώ μεγάλο ερμηνευτή του πιανιστικού μου έργου» - Θόδωρος Αντωνίου.

Είσοδος Ελεύθερη

H ηχογράφηση TH. ANTONIOU - COMPLETE PIANO WORKS - Κ. DESTOUNIS πραγματοποιήθηκε, παρουσία του συνθέτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και κυκλοφορεί από τη δισκογραφική εταιρεία NAXOS (σειρά Grand Piano, World Première Recordings).

Πληροφορίες για το CD στο: https://www.naxos.com/ECard/GrandPiano/B2A/GP779/
Video trailer για το CD στο: https://www.youtube.com/watch?v=nkV3IpI527g

Κωνσταντίνος Δεστούνης

Ο Κωνσταντίνος Δεστούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Έχει βραβευθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, με σημαντικότερους τους “Grand Prix Maria Callas” στην Αθήνα, “Southern Highlands” στην Καμπέρα της Αυστραλίας, “Γιώργος Θυμής” στη Θεσσαλονίκη και τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό πιάνου της Βρέμης. Ως νικητής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΡΤ εκπροσώπησε την Ελλάδα στην “Eurovision Young Musicians 2010” στη Βιέννη. Έχει επίσης τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο «Μυκονίου» της Τάξης των Γραμμάτων & Καλών Τεχνών, με το Βραβείο “Τζίνα Μπαχάουερ” του ισπανικού σωματείου “Κόσμος εν Αρμονία”, με το Χρυσό Μετάλλιο της UNESCO και υπήρξε υπότροφος του “Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης” και του “Iδρύματος Αλ. Ωνάσης”.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει εμφανίσεις σε σημαντικά μουσικά κέντρα, όπως το Royal Albert Hall και το St. John’s Smith Square του Λονδίνου, την Όπερα La Fenice της Βενετίας, το Glocke Saal της Βρέμης, το Llewellyn Hall της Καμπέρα, την Όπερα των Τιράνων, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.ά. Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Ορχήστρα Νέων του Ηνωμένου Βασιλείου, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Murcia, τις Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης και με πολλές άλλες ορχήστρες.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου (με καθηγητή τον Ιγκόρ Πέτριν) και στη συνέχεια απέκτησε Master στο πιάνο από το Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg και Post-Master από το Royal College of Music του Λονδίνου. Επίσης είναι διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου (καθ. Αγάθη Λεϊμονή), καθώς και πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας (www.destounispiano.com).

Χώρος: 
Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (Πρώην Πολυχώρος)
Κόστος: 
Είσοδος ελεύθερη