Back to top

Θεατρικές παραστάσεις για σχολεία

Δύο Θεατρικές Παραστάσεις τη σεζόν 2022-23 στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής

Στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής 2022-23, από τον Οκτώβριο, συνεχίζει για τρίτη χρονιά η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» με χιούμορ και ζωντανή μουσική, της ομάδας ΕΑΝ. Παράλληλα ανεβαίνει πρώτη φορά στη Βιβλιοθήκη η συναρπαστική διαδραστική παράσταση «Ο Mπαλ στον αέρα!” σε μια νέα συνεργασία με τη γνωστή ομάδα Patari Project.

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται στον γνωστό φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης αλλά για πρώτη φορά ΚΑΙ στον ευρύχωρο και πολλαπλώς αεριζόμενο Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο, για παιδιά νηπιαγωγείου και πρώτων τάξεων δημοτικού.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς διεξαγωγής εκδηλώσεων, δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους θεατές.

Τιμές εισιτηρίου Κυριακές: 8€, 10€ και 12€ , ομαδική τιμή 8€ και 9€ (11.30 π.μ και 3.μ.μ). Ειδικές τιμές για ομάδες σχολείων σε καθημερινές πρωινές παραστάσεις 6€.

Για ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ και ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ εκπαιδευτικών: Εύα Στυλάντερ, τηλέφωνα: 210-86 65 144, 210-86 74 657 (Δευτ–Παρ 9.30-15.30).


«
O Μπαλ στον αέρα!»

Ανεβαίνει η νεα διαδραστική παράσταση, με χιούμορ και ευρηματικότητα!  (για παιδιά 4-10ετών)

Για πρώτη φορά φέτος συνεργάζεται η Μουσική Βιβλιοθήκη με την γνωστή ομάδα Patari Project παρουσιάζοντας την πρωτότυπη ιστορία «Ο Mπαλ στον αέρα!» σε σκηνοθεσία της Σοφίας Πάσχου* με αχαλίνωτη φαντασία και ευρηματικότητα που χαρακτηρίζει όλες τις παραστάσεις της ομάδας. Ένα παιδί και ένα κόκκινο μπαλόνι – ο Μπαλ – θα ξεκινήσουν ένα φανταστικό ταξίδι κι εμείς θα τους ακολουθήσουμε στις πιο παράξενες περιπέτειες, που θα μας συναρπάσουν και θα μας βοηθήσουν παράλληλα να χειριστούμε τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε στο ταξίδι - με τη γνωστή ποιότητα και καλαισθησία αλλά και το χιούμορ της ομάδας Patari Project.

Τρεις ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας την εντυπωσιακή τεχνική της «πλατφόρμας» - σε μια μικρή εξέδρα - δημιουργούν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους, χαρακτήρες και ζωντανεύουν διαφορετικούς κόσμους που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους θεατές!

Η παράσταση διηγείται την ιστορία της Μαριλού, ενός κοριτσιού που, ακολουθώντας το μπαλόνι της ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς… Τι θα βρει εκεί; Σε τι θα την οδγηγήσει ο Μπαλ;

Πρόκειται για ένα ταξίδι στους φόβους, στις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών, δοσμένο με χιούμορ με τρόπο που προτρέπει τα παιδιά να συμμετέχουν στην ιστορία και να παίξουν μαζί στα διαδραστικά παιχνίδια μετά το τέλος της παράστασης. Συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι θεατές στη βιωματική διάδραση με υποστηρικτική καθοδήγηση από τους έμπειρους ηθοποιούς, όπου όλοι έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μαζί με τον Μπαλ και να ξαναζωντανέψουν κόσμους της παράστασης αλλά και δικούς τους!

Ένα ταξίδι που βασίζεται στη δική τους φαντασία και δημιουργικότητα, αφού όλα γίνονται μπροστά στα μάτια τους!

 

Διάρκεια: 70 λεπτά περίπου (μαζί  με τη διάδραση). Παρουσιάζεται ΚΑΙ σε χώρους σχολείων. (Ειδική τιμή καθημερινές για σχολεία: 6€)

Ιδέα: Σοφία Πάσχου, Αγγελική Μαχαίρα, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα (Patari Project), Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου Βοηθός σκηνοθέτις: Εριφύλη Στεφανίδου, Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Ψυχράμης, Φωτογραφίες/ Video Παναγιώτης Μαΐδης Παίζουν: Ελένη Βλάχου, Αιμιλία Κεφαλά, Γιώργος Σύρμας *Η Σοφία Πάσχου είναι ηθοποιός- σκηνοθέτις / Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Patari Project


« Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο »

Συνεχίζεται για 3η χρονιά η θεατρική παράσταση με χιούμορ, ενσυναίσθηση και ζωντανή μουσική! (για παιδιά 3-9 ετών) 

Συνεχίζεται για τρίτη χρονιά το πρωτότυπο έργο «Ένας ελέφαντας στο Δωμάτιο» της ομάδας ΕΑΝ που καλλιεργεί την ενσυναίσθηση των παιδιών, σε ευρηματική σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα στην καθημερινή ζωή μιας οικογένειας. Με πολύ έξυπνο παιχνίδι λέξεων και κωμικές καταστάσεις επεξεργάζεται τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μνήμη και τη μεγάλη σημασία της φαντασίας στην επικοινωνία και τη φιλία. Μια τρυφερή παράσταση με χιούμορ, που ταξίδεψε μικρούς και μεγάλους θεατές μαζί στις φανταστικές περιπέτειες, σε νησιά και θάλασσες ξεχασμένων πραγμάτων που ξυπνάνε μνήμες! Στην παράσταση υπάρχουν σημεία με (λεκτική) διάδραση που δίνουν χώρο στα παιδιά να εκδηλώσουν τις σκέψεις τους.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Ο Κωστής ζει σ έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να του πει πότε θα γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι και η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα και προσπαθεί να μην ξεχάσει τίποτα...χωρίς πάντα να τα καταφέρνει. Έτσι, στα γενέθλια του, o Κωστής, μετά από μια σειρά κωμικοτραγικά γεγονότα, θα ανακαλύψει έναν φανταστικό του φίλο, τον Σωκράτη και θα μοιραστεί την τούρτα μαζί του! Ο Σωκράτης είναι ελέφαντας. Και ως γνωστόν οι ελέφαντες δεν ξεχνούν ποτέ. Ξέρουν μάλιστα που βρίσκονται όλες οι χαμένες μνήμες. Οι δυο φίλοι θα ταξιδέψουν για να βρουν όλα όσα έχουν ξεχαστεί. Μια καινούρια περιπέτεια ξεκινάει για τον Κωστή και για την οικογένειά του. Στο κάτω- κάτω δεν είναι και μικρό πράγμα ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο!

Μια τρυφερή παράσταση που δημιουργεί γοητευτικές, κωμικές καταστάσεις με σχεδόν σουρεαλιστικές αποχρώσεις, με τραγούδια που παρουσιάζονται ζωντανά μαζί με πιάνο, φλάουτο, κιθάρα και άλλα μουσικά κρουστά επί σκηνής. Ένα έργο σύγχρονο που με χιούμορ και ενσυναίσθηση μας μιλά για τις σχέσεις των τριών γενεών μέσα στην οικογένεια και τους δεσμούς που τις ενώνουν. Μας θυμίζει πως η φαντασία και το παιχνίδι μπορούν - με διασκεδαστικό τρόπο - να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσά μας!

 

Συγγραφή - Δραματουργία: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου*, Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος, Σκηνικά-κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, Μουσική σύνθεση- διδασκαλία: Άλκηστις Ραπτοπούλου, Κινησιολογία: Πέπη Ζαχαροπούλου, Σχεδιασμός φωτισμού: Μίλτος Αθανασίου, Βοηθός σκηνοθέτη: ΣμαράγδαΔογάνη, Φωτογραφίες:Θοδωρής Δούπας,Σχεδιασμός αφίσας: Αντώνης Κοντολέων. Παίζουν: Γιάννης Πλιάκης, Μιχάλης Κοιλάκος και Ειρήνη Αναγνωστοπούλου* κ.ά. *Ηθοποιός- Συγγραφέας / Ιδρυτικό μέλος της Πολιτιστικής Εταιρείας ΕΑΝ