Back to top

Θεατρικές παραστάσεις για σχολεία

Δύο Θεατρικές Παραστάσεις τη σεζόν 2023-24 στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο ολοκαίνουργιες παραστάσεις για παιδιά παρουσιάζονται τη σεζόν 2023-24 από τον Οκτώβριο στη Μουσική Βιβλιοθήκη, στο Μέγαρο Μουσικής: Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ - Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ! με χιούμορ και ζωντανή μουσική, σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κοιλάκου. Παράλληλα, ανεβαίνει η γοητευτική διαδραστική μουσική παράσταση ΣΥΜΦΩΝΙΑ SOS, σε μια νέα συνεργασία της Βιβλιοθήκης με την ομάδα ΒίΔα.

Οι παραστάσεις παρουσιάζονται και φέτος σε δύο χώρους: στο γνωστό φιλόξενο θεατράκι- Αίθουσα διδασκαλίας της Βιβλιοθήκης και στην ευρύχωρη Αίθουσα Γιάννης Μαρίνος (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο.

Παραστάσεις τις Κυριακές 11:30 και 15:00, με τιμή 8€, 10€ και 12€ (ομαδική Κυριακές 8€). Ειδική τιμή για σχολεία σε καθημερινές παραστάσεις: 6€

Η Φάρμα των ζώων - Η Παράσταση αρχίζει

Νέα διαδραστική θεατρική παράσταση με πολύ χιούμορ, τραγούδια και ζωντανή μουσική, για παιδιά 3 - 9 ετώνΗ Φάρμα των ζώων του Τζωρτζ Όργουελ, το κλασικό βιβλίο της σύγχρονης λογοτεχνίας, θεωρείται ευρέως ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή την προσεγμένη διασκευή, με χιούμορ και ευαισθησία για τα μικρότερα παιδιά, του Πάνου Χριστοδούλου και του Μιχάλη Κοιλάκου, ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της Φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει το χρήμα! Καταφέρνει να μετατρέψει τον αχυρώνα της φάρμας του σε τσίρκο, μόνο και μόνο για να κερδίζει ο ίδιος ακόμα περισσότερα χρήματα. Με πονηριά και ψέματα πείθει τα ζώα να εξακολουθούν να κάνουν όλες τις εργασίες τους το πρωί στη φάρμα και το βράδυ, αντί να ξεκουράζονται, να συμμετέχουν στην παράσταση που ετοιμάζει. Με την υπόσχεση πως θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, ξεγελάει τα ζώα να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και μερικές φορές ριψοκίνδυνα. Οι μεγαλύτερες ατραξιόν του είναι οι ροκ γαλοπούλες, η κότα κανόνι και τα γουρούνια στη λάσπη! Όταν τα ζώα καταλάβουν την αλήθεια, θα επαναστατήσουν και θα διώξουν το αφεντικό τους. Μα πρέπει τώρα να οργανώσουν μια καινούργια παράσταση για να μείνει ανοιχτή η φάρμα, που είναι το σπίτι τους. Ποιο όμως από τα ζώα στη φάρμα είναι το πιο κατάλληλο να γίνει ο νέος διευθυντής; Και τι θα κάνουν όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους; Τα παιδιά μαθαίνουν -με πολύ διασκεδαστικό τρόπο- για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και τη σημασία του διαλόγου και των κανόνων, καθώς συναποφασίζουν με τους ηθοποιούς για την εξέλιξη της ιστορίας στη διάρκεια της παράστασης!

Διάρκεια: 70 λεπτά
Ειδική τιμή καθημερινές για σχολεία: 6€
Παραγωγή: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Ξανθίας Α.Μ.Κ.Ε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Πάνος Χριστοδούλου, Μιχάλης Κοιλάκος,
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος, Σκηνικά-Κοστούμια: Άννα Σάπκα,
Κατασκευή κούκλας: Δήμητρα Κωνσταντινίδου, Φωτισμοί: Μιχάλης
Κοιλάκος, Μουσική: Βασίλης Τζαβάρας, Στίχοι τραγουδιών: Ελισσαίος
Βλάχος, Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου, Γραφιστικά-
Σχεδιασμός αφίσας: Κωσταντίνος Δέμης, Γιάννης Κεντρωτάς, Οργάνωση
παραγωγής: Ελισσαίος Βλάχος, Οργάνωση παραστάσεων: Θεατρόπολις.

Ερμηνεύουν και παίζουν πιάνο, κιθάρες, κρουστά, ακκορτεόν κ.ά. επί
σκηνής: Αγγελική Τόμπρου, Γιάννης Πλιάκης, Τάσος Αντωνίου.

 

Συμφωνία SOS

Νέα πρωτότυπη θεατρική παράσταση γεμάτη μουσική, μυστήριο και
διάδραση, για παιδιά 4 - 10 ετώνΟ χώρος της Βιβλιοθήκης του Μεγάρου Μουσικής είναι το μαγικό κρησφύγετο του Ορφέα, ενός εσωστρεφούς και μοναχικού αγοριού που αγαπάει να χάνεται στις μελωδίες, στις σελίδες των βιβλίων και στις παρτιτούρες, μαζί με το αγαπημένο του μουσικό όργανο, το κοντραμπάσο. Μια μέρα εισβάλλουν στον χώρο δύο άλλα παιδιά, ένα φασαριόζικο κορίτσι που παίζει φλάουτο και ένα άλλο, μυστηριώδες, που παίζει πιάνο. Τα τρία παιδιά δυσκολεύονται να συνεννοηθούν και μπλέκονται σ' έναν καβγά, καταστρέφοντας κατά λάθος την τελευταία σελίδα της ιστορικής Συμφωνίας SOS! Πρέπει οπωσδήποτε να βρουν τρόπο να ξαναγράψουν την τελευταία σελίδα! Γίνονται μουσικοί πράκτορες, βρίσκουν χαμένα κλειδιά, ανοίγουν μαγικά ντουλάπια και σκονισμένα βιβλία και ζωντανεύουν κρυμμένα μουσικά παραμύθια. Όμως η ασυμφωνία των χαρακτήρων τους, τους εμποδίζει. Τότε ξυπνάνε οι παράφωνες σειρήνες (!) και μόνο μια κοινή συμφωνία μπορεί να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση. Αν όμως δεν καταφέρουν να συνυπάρξουν δεν θα το πετύχουν! Θα σταματήσει η ιστορία, θα χαθεί η φιλία, θα χαθεί η μουσική! Με τη βοήθεια των παιδιών/θεατών, θα μπορέσουν τελικά όλοι μαζί να τελειώσουν τη Συμφωνία SOS!

Ένα νέο site specific θεατρικό έργο, γραμμένο ειδικά για τον χώρο της Βιβλιοθήκης, εμπνευσμένο από το αριστούργημα του Πάτρικ Ζίσκιντ Το κοντραμπάσο. Μια διαδραστική παράσταση γεμάτη ήχους και μουσική, με μουσικούς αυτοσχεδιασμούς και ιστορίες μυστηρίου, που τροφοδοτεί τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και φανερώνει τα αδιέξοδα που συναντάμε όταν δεν ακούμε και δε βλέπουμε ο ένας τον άλλον και μας υπενθυμίζει πως είμαστε όλοι διαφορετικοί, μοναδικοί και απαραίτητοι, όπως όλα τα μουσικά όργανα σε μια ορχήστρα.

Διάρκεια: 70 λεπτά, μαζί με τη διάδραση των παιδιών/θεατών στο τέλος
Ειδική τιμή καθημερινές για σχολεία: 6€
Παραγωγή: Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», ΒίΔα Α.Μ.Κ.Ε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα (Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή),
Μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ, Κίνηση: Πέπη Ζαχαροπούλου, Σκηνικά-
Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα, Βίντεο-Animation: Νικολάια
Γενηγεωργίου, Εικονογράφηση-Ειδικές κατασκευές: Σμαράγδα Καφετζή,
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Φωτογραφίες: Ιάκωβος Δρακούλης,
Οργάνωση παραστάσεων: Θεατρόπολις.

Παίζουν οι ηθοποιοί και μουσικοί:
Μαριάννα Παπαθανασίου (φλάουτοΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Ομάδα ΒίΔα (Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή),
Μουσική: Μάκης Παπαγαβριήλ, Κίνηση: Πέπη Ζαχαροπούλου, Σκηνικά-
Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα, Βίντεο-Animation: Νικολάια
Γενηγεωργίου, Εικονογράφηση-Ειδικές κατασκευές: Σμαράγδα Καφετζή,
Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας, Φωτογραφίες: Ιάκωβος Δρακούλης,
Οργάνωση παραστάσεων: Θεατρόπολις.

Παίζουν οι ηθοποιοί και μουσικοί:
Μαριάννα Παπαθανασίου (φλάουτο), Σωτηρία Ρουβολή (πιάνο),
Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ εκπαιδευτικών: Εύα Στυλάντερ, τηλ. 210 86 65 144, 210 86 74 657 (ΔΕ–ΠΑ 9.30 - 14.30)