Back to top

1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων

Περιγραφή: 

To ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch και η Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» διοργάνωσαν στις 21 & 22 Απριλίου 2017 το 1ο Ετήσιο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων με θεματικούς άξονες: μουσική βιβλιοθηκονομία και επιστήμη της πληροφόρησης, αρχειακή έρευνα στη μουσική, εκπαιδευτικές εφαρμογές στη μουσική μέσω της τεχνολογίας, μουσική πληροφόρηση, ψηφιακές βάσεις και αποθετήρια, οργάνωση μουσικών βιβλιοθηκών.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διδασκαλίας και τον Πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο και η είσοδος ήταν ελεύθερη με εγγραφή.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Φίλιππος Τσιμπόγλου, Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης
Νίκος Τσούχλος, Αν. Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ωδείου Αθηνών

Πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου

Λίγα λόγια για το ελληνικό παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης/Greek IAML Branch.

Το καλοκαίρι του 2016 δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το τοπικό Παράρτημα της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων και Κέντρων Τεκμηρίωσης (iamlgreece.teiep.gr). Το ελληνικό παράρτημα συστάθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες μουσικών βιβλιοθηκονόμων, μουσικολόγων και βιβλιοθηκονόμων που εργάζονται σε μουσικές βιβλιοθήκες και αρχεία και ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το αντικείμενο της μουσικής βιβλιοθηκονομίας.

Την προσπάθεια αυτή έχουν ήδη αγκαλιάσει σημαντικές βιβλιοθήκες και ιδρύματα της Ελλάδος: Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, Μουσική Βιβλιοθήκη Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου, ΙΕΜΑ, Μουσική Βιβλιοθήκη Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικό Αρχείο Ωδείου Αθηνών, Σύλλογος Μανώλης Καλοµοίρης, Φιλαρµονική Εταιρεία Κερκύρας, Βιβλιοθήκη ΤΕΙ Ηπείρου, Αρχείο και Μουσική Βιβλιοθήκη της ΕΡΤ, Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, Φίλοι του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων.

Το Ελληνικό Παράρτημα IAML ευελπιστεί να καταγράψει και να χαρτογραφήσει το μουσικό υλικό που βρίσκεται στις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να μπορέσει να βοηθήσει αποτελεσματικά όλες εκείνες τις βιβλιοθήκες που έχουν στη συλλογή τους μουσικά αρχεία, έστω και ως μέρος της κύριας συλλογής τους.

Πρόγραμμα: 

Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Διάρκεια: 
21 & 22 Απριλίου 2017 09:30 - 20:00
Κόστος: 
Είσοδος με εγγραφή
Χορηγοί επικοινωνίας: