Back to top

«ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 6-12 ΕΤΩΝ

Αυτό το καλοκαίρι, τα παιδιά δίνουν ξανά ραντεβού με τις Τέχνες -τη μουσική, το θέατρο, τον χορό και τα εικαστικά- στον φυσικό τους χώρο, το Μέγαρο Μουσικής, στην καρδιά της πόλης.

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής σε συνεργασία με την ομάδα thea-treeεπαναλαμβάνει και φέτος για τρίτη χρονιά το επιτυχημένο καλοκαιρινό πρόγραμμα «Βουτιές στην τέχνη», με νέα θεματολογία, αλλά πάντα με δράση, παιχνίδι, δροσιά και φυσικά … τέχνη!

Παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες «βουτούν στην τέχνη» καθημερινά και για 5 εβδομαδιαίους κύκλους, από τις 17 Ιουνίου έως και τις 26 Ιουλίουαπό τις 9 το πρωί ως τις 4 το μεσημέρι. Ανάμεσα στις δράσεις ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό γεύμα στον κήπο του Μεγάρου και αργότερα γευματίζουν μετά μουσικής στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης και στο Αίθριο των Μουσών.

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες, με μέγιστο όριο 30 παιδιά η κάθε μία, και καθοδηγούνται από ειδικά εκπαιδευμένους εμψυχωτές και παιδαγωγούς τέχνης στα μονοπάτια της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και των εικαστικών τεχνών, με σκοπό την χειροποίητη δημιουργία μιας καλλιτεχνικής παράστασης!

Τη θεματολογία του φετινού camp αποτελούν δυο ιστορίες που εναλλάσσονται ανά εβδομάδα:


«Ταξίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες» (17-21 Ιουνίου, 1-5 Ιουλίου, 22-26 Ιουλίου)

Χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και οι χώροι της Μουσικής Βιβλιοθήκης μετατρέπονται σε ένα μεγάλο στίβο παιχνιδιού και δημιουργίας. Νους και σώμα, τέχνη και ιστορία, ψυχαγωγία και μάθηση συναντώνται σε ένα φανταστικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Παιδιά και εμψυχωτές ασκούνται σε καθημερινές δράσεις τέχνης και αθλητισμού που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε μία τελική παράσταση με σκοπό να αναδειχθούν τα βασικά ιδεώδη των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

«Περιπέτεια στο διάστημα» (24-28 Ιουνίου, 15-19 Ιουλίου)

Το διάστημα αποτελεί ένα αγαπημένο θέμα για πολλούς καλλιτέχνες από όλα τα είδη της τέχνης αλλά και χώρο έρευνας για πολλούς επιστήμονες που αναζητούν απαντήσεις για τη ζωή και τον άνθρωπο. Στο δικό μας ταξίδι, ο ήλιος και οι πλανήτες του γίνονται αφορμή για παιχνίδι και δημιουργία και οι τέχνες τα εργαλεία, με τα οποία τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη. Η περιπέτεια στο διάστημα καταλήγει σε μία «διαστημική» παράσταση που θα δώσουν τα παιδιά για τους γονείς τους στο τέλος του προγράμματος.

 

Στο τέλος κάθε εβδομάδας, κάθε Παρασκευή στις 15:00, τα παιδιά παρουσιάζουν σε γονείς και φίλους ένα δρώμενο βασισμένο στις παραπάνω ιστορίεςΤα σκηνικά, τα κοστούμια, η μουσική και η θεατρική απόδοση έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα παιδιά με την καθοδήγηση των παιδαγωγών.

Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως 10 ετών (παιδιά που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο ή την Α, Β, Γ, και Δ Δημοτικού), ενώ μπορούν να συμμετέχουν ως leaders και μεγαλύτερα παιδιά 11-12 ετών (που έχουν τελειώσει την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού), βοηθώντας τους ενήλικες εμψυχωτές στο συντονισμό και τις δράσεις με τα μικρότερα παιδιά.

 

Οι θέσεις για το camp έχουν εξαντληθεί.

5 ανεξάρτητοι εβδομαδιαίοι κύκλοι:

1η εβδομάδα: 17-21/6
Ταξίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες
2η εβδομάδα: 24-28/6
Περιπέτεια στο διάστημα
3η εβδομάδα1-5/7
Ταξίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διακοπή μίας εβδομάδας

4η εβδομάδα: 15-19/7
Περιπέτεια στο διάστημα
5η εβδομάδα: 22-26/7
Ταξίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες 


Ωράριο: 09:00 – 16:00 (δεν υπάρχει δυνατότητα φύλαξης πριν ή μετά)

Δυνατότητα εγγραφής σε έναν ή περισσότερους εβδομαδιαίους κύκλους


Κόστος συμμετοχής:
120€ ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ
168 ανά εβδομάδα με δεκατιανό σνακ και μεσημεριανό γεύμα


Δείτε το πρόγραμμα
Δείτε το διαιτολόγιο
Διαβάστε τα βιογραφικά των εμψυχωτών
Διαβάστε τους όρους και τις προϋποθέσεις


Έχετε κάποια απορία; Διαβάστε τις Απαντήσεις στις Συχνές Ερωτήσεις που ετοιμάσαμε.
Αν η απορία σας δεν λύθηκε επικοινωνήστε με το 210 72 82 774,
Δε-Πα 9:30-16:30

Έναρξη προπώλησης:
Δεύτερα 29 Απριλίου. 10:00 π.μ.
https://www.ticketservices.gr/event/summer-camp-vouties-stin-texni/