Πόσες είναι, άραγε, οι όψεις του παθών; Πώς έχει εκφραστεί η έννοια του των παθών μέσα στα τραγούδια; Θα είχε νόημα η ζωή χωρίς πάθη;
Το φωνητικό σύνολο En-Chor και ο μαέστρος Σάββας Ρακιντζάκης απαντούν σε αυτά τα ερωτήματα μέσα από την παράσταση «Τα τραγούδια γίναν πάθη».
Τραγουδούν ομαδικά και μεμονωμένα για τα προσωπικά πάθη, τα πάθη ενός ολόκληρου λαού, τα πάθη όλου του κόσμου.
Αυτό που στην υπέρτατη έκφρασή του γίνεται ένα με το Θεανθρώπινο Πάθος και οδηγεί στην Ανάσταση. Μια Ανάσταση που πάντα περιμένει, κρυμμένη πίσω από έναν Γολγοθά. Έναν Γολγοθά, ο οποίος αποκαλύπτεται σιγά σιγά μέσω των μελωδιών, των λέξεων και των απαγγελιών.
Μαζί τους η εξαίρετη λυρική σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα που θα ερμηνεύσει μοναδικά τραγούδια από φαινομενικά διαφορετικούς κόσμους που, όμως, εκφράζουν το πάθος.
Οι μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δημήτρη Λάγιου κ.ά., μαζί με την ποίηση των Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και τους στίχους των Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Θεοδωράκη κ.α., φωτίζουν από διαφορετικές «γωνίες» τα πάθη. Κάπως έτσι τα «Ανθρώπων έργα» βρίσκουν το «Όνειρο» και η «Μεγάλη Παρασκευή» ακολουθεί την «Εποχή της αγάπης». Το ήδη κατανυκτικό κλίμα συμπληρώνουν οι αναγνώσεις κειμένων σχετικά με τα Πάθη από την ηθοποιό Ιφιγένεια Γρίβα.
Μουσική επιμέλεια – Διεύθυνση: Σάββας Ρακιντζάκης
Στο En-Chor συμμετέχουν: Βαλσαμία Αθανασιά, Ευτύχης Βαρδουλάκης, Σωτηρία Γεωργίου, Κωσταντής Δεσπότης, Σοφία Κουνέλα, Κάσση Λάζαρη, Στεφανία Μοροζίνη, Βαγγέλης Νικολιδάκης, Γιούλη Φιλιππίδου
Ερμηνεύει η σοπράνο Μαριλένα Στριφτόμπολα
Αφηγείται η ηθοποιός Ιφιγένεια Γρίβα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Καλή Βανδώρου