ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ
Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και την ανακήρυξη του 2025 σε «Έτος Μίκη Θεοδωράκη», η Μουσική Βιβλιοθήκη διοργανώνει μια σειρά πέντε συναυλιών, όπου νέοι μουσικοί ερμηνεύουν έργα του μεγάλου συνθέτη με τη δική τους φρέσκια οπτική.
Παράλληλα με τις συναυλίες θα πραγματοποιηθεί η σειρά «4 συζητήσεις για τον Μίκη»: άνθρωποι που γνώρισαν και πορεύτηκαν πλάι στον συνθέτη μάς μεταφέρουν στοιχεία για τη ζωή και το έργο του.
Δευτέρα 13.10
Οι εκλεκτικές συγγένειες δύο φαινομενικά διαφορετικών έργων για βιολοντσέλο και πιάνο αποτελούν τον κεντρικό άξονα της συναυλίας της Ελπίδας Κόλλια και του Γιώργου Κουσάκη.
ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟ
Ελπίδα Κόλλια
ΠΙΑΝΟ
Γιώργος Κουσάκης
Δευτέρα 20.10
Η νεαρή υψίφωνος Ματίνα Τσαρουχά, υπότροφος του Σωματείου Υποτροφιών «Μαρία Κάλλας», συμπράττει με τον καταξιωμένο πιανίστα Φρίξο Μόρτζο σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Οι δύο καλλιτέχνες προσεγγίζουν ορισμένα από τα πιο αγαπημένα έργα του μεγάλου συνθέτη, προσφέροντας στο κοινό μια ζεστή και ειλικρινή μουσική εμπειρία, γεμάτη συναίσθημα και μνήμη.
ΥΨΙΦΩΝΟΣ
Ματίνα Τσαρουχά
ΠΙΑΝΟ
Φρίξος Μόρτζος
Περισσότερα
Δευτέρα 3.11
H πιανίστα Λυδία Ιατράκη ερμηνεύει τα πρώιμα πιανιστικά έργα του Θεοδωράκη, σε μια ανοιχτή συνομιλία με τα Πρελούδια του Σοπέν και την Απασιονάτα του Μπετόβεν.
ΠΙΑΝΟ
Λυδία Ιατράκη
Δευτέρα 10.11
Στο πλαίσιο του Έτους Μίκη Θεοδωράκη, η νεανική συμφωνική ορχήστρα Camerata Junior και η χορωδία Musica ενώνουν επί σκηνής τις δυνάμεις τους. Το αφιέρωμα αυτό φωτίζει διαφορετικές όψεις του πολυσχιδούς έργου του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, μέσα από επιλεγμένα δείγματα της θρησκευτικής, συμφωνικής και σκηνικής του δημιουργίας.
Παρασκευή 28.11
Ο Γιάννης Ρίτσος, όπως μελοποιήθηκε από τον Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και σε συνομιλία με τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, μέσα από την ερμηνεία τριών νέων ερμηνευτών.
ΥΨΙΦΩΝΟΣ
Θεανώ Παπαδάκη
ΒΙΟΛΑ
Άλκηστις Μισούλη
ΠΙΑΝΟ
Joy Shechter
Περισσότερα